Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Útok na Ukrajinu

Gubernátor: Pri ruských útokoch na Záporožie utrpeli zranenia 3 ľudia

Zamestnanec upratuje pred predajňou s autami, ktorú zničil ruský raketový útok v meste Záporožie na juhu Ukrajiny, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Okupanti podľa gubernátora mierili aj na školu v jednom z obvodov Záporožia. Útok poškodil strechu školy a rozbil okná. Rakety zasiahli tiež otvorené priestranstvá.

Kyjev 21. októbra (TASR) - Pri ruských útokoch na juhoukrajinského mesto Záporožie z piatkového rána utrpeli zranenia traja ľudia, oznámil aktuálne informácie gubernátor Záporožskej oblasti Olexandr Staruch. Správu priniesla webová stránka britského denníka The Guardian.

Staruch na sociálnej sieti Telegram napísal, že nepriateľ zaútočil na mesto raketami systému S-300. "Zničené boli jedna obytná budova a zariadenia infraštruktúry. Podľa predbežných informácií sú traja zranení. Výsledkom útoku je poškodená plynovodná sieť v obytnej výškovej budove, nastal aj požiar a zničený bol múr. Na mieste už pracujú špecializované služby," spresnil gubernátor.

Okupanti podľa neho mierili aj na školu v jednom z obvodov Záporožia. Útok poškodil strechu školy a rozbil okná. Rakety zasiahli tiež otvorené priestranstvá.

Tieto tvrdenia nebolo zatiaľ možné nezávisle overiť, dodal Guardian.

Séria výbuchov v piatok otriasla okrem Záporožia aj ukrajinským mestom Charkov. Ruské ozbrojené sily takto pokračujú v útokoch na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

Raketový útok zasiahol v Charkove priemyselný objekt, povedal tamojší starosta Ihor Terechov. Dodal, že záchranári zatiaľ nehlásili rozsah škôd. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov uviedol, že útoky zranili šesť osôb, píše Guardian.

Ukrajinská energetická infraštruktúra sa v uplynulých týždňoch stala cieľom viacerých útokov ruskej armády, do ktorých podľa západných predstaviteľov nasadila aj iránske bezpilotné lietadlá. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sú útoky "zamerané na to, aby túto jeseň a zimu spôsobili Ukrajine čo najviac problémov s elektrinou a teplom a aby do (európskych) krajín odišlo čo najviac Ukrajincov".