Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Útok na Ukrajinu

Núdzový tábor v Humennom by mal poskytnúť útočisko už v piatok večer

Na snímke ukrajinské deti v stanovom mestečku pre utečencov v areáli HaZZ v Humennom, 26. februára 2022. Foto: TASR - Jana Ďurašková

V dočasnom núdzovom tábore bude k dispozícii približne 30 stanov s poľnými lôžkami, karimatkami a spacími vakmi so zabezpečeným vykurovaním a osvetlením s maximálnou kapacitou pre 500 osôb.

Humenné 25. februára (TASR) – V areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Humennom od piatkového rána realizujú výstavbu dočasného núdzového tábora určeného pre migrantov z Ukrajiny. Hasiči predpokladajú, že tábor bude schopný poskytnúť útočisko v piatok večer. HaZZ o tom informuje na sociálnej sieti.

V dočasnom núdzovom tábore bude k dispozícii približne 30 stanov s poľnými lôžkami, karimatkami a spacími vakmi so zabezpečeným vykurovaním a osvetlením s maximálnou kapacitou pre 500 osôb. „Pre ďalšie potreby migrantov bude k dispozícii veľký jedálenský stan a kontajnery s hygienickým zázemím,“ uvádza HaZZ.

Na snímke interiér jedného zo stanov v stanovom mestečku pre utečencov z Ukrajiny v areáli HaZZ v Humennom, 26. februára 2022.
Foto: TASR - Jana Ďurašková


Modul emergency temporary camp (ETC) so 60 príslušníkmi HaZZ aktivovali vo štvrtok (24. 2.) na Záchrannej brigáde HaZZ v Malackách, odkiaľ následne neskoro večer vyrazila kolóna do Humenného. „Celkom 13 kusov ťažkej techniky, štyri dodávky a dve osobné vozidlá dorazili na východ Slovenska dnes ráno a takmer okamžite začali s výstavbou tábora,“ dodávajú hasiči.

Na snímke hasiči triedia materiálnu pomoc, s ktorou do areálu HaZZ v Humennom prichádzajú ľudia od soboty rána. V Humennom 26. februára 2022
Foto: TASR - Jana Ďurašková