Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útok na Ukrajinu

I. Korčok: Veľvyslanec SR zostáva v Kyjeve

Na snímke minister zachraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok 24. februára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na mieste okrem veľvyslanca zostáva aj jeho zástupca i zástupca Ozbrojených síl (OS) SR.

Bratislava 24. februára (TASR) - Veľvyslanec SR zostáva v Kyjeve. Slovenská ambasáda funguje v operačnom režime. Na mieste okrem veľvyslanca zostáva aj jeho zástupca i zástupca Ozbrojených síl (OS) SR. Oznámil to minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok (nominant SaS) s tým, že pôvodne zvažovali nad odchodom celého zastupiteľského úradu.

"Po koordinácii na mieste v Kyjeve, kde sa s výnimkou ambasád Fínska a Holandska nachádzajú všetky členské štáty Európskej únie, sme evakuáciu zmenili tak, že zostane na mieste veľvyslanec SR a jeho zástupca - konzul a zástupca OS SR. Veľvyslanectvo je v operačnom moduse," priblížil minister.

Rodinní príslušníci pracovníkov veľvyslanectva SR v Kyjeve boli evakuovaní ešte v uplynulých dňoch a sú už na Slovensku. Korčok zároveň informoval, že na ambasáde naďalej fungujú všetky telefonické linky pre občanov SR. Pre nefungujúcu dopravu v Kyjeve majú však občania limitované možnosti, ako sa na ambasádu dostať.