Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Útok na Ukrajinu

KBS a SKCH spustili registráciu ubytovacích kapacít pre utečencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) prosí ľudí, aby im, ak majú možnosť poskytnúť ubytovanie utečencom, dali o nej vedieť.

Bratislava 25. februára (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou (SKCH) a Maltézskou pomocou Slovensko spustila registráciu, prostredníctvom ktorej budú charitní pracovníci koordinovať ubytovacie kapacity pre utečencov z Ukrajiny. Registrácia je k dispozícii na webe Tlačovej kancelárie KBS, ktorá o tom TASR informovala.

V registrácii sa uvádza, že z dôvodu ozbrojeného konfliktu na Ukrajine ľudia, utekajúci pred hrôzami vojny, prichádzajú aj na územie Slovenska. "Katolícka cirkev na Slovensku chce byť pripravená poskytnúť im pomoc, tak ako nás učí evanjelium Ježiša Krista," uvádza sa v texte registrácie. Preto žiada o vyplnenie pripraveného dotazníka, aby dokázali zmapovať kapacity na pomoc utečencom z Ukrajiny.

KBS prosí ľudí, aby im, ak majú možnosť poskytnúť ubytovanie utečencom, dali o nej vedieť. Registrácie bude centrálne spracovávať sekretariát SKCH v spolupráci s Maltézskou pomocou Slovensko.