Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Útok na Ukrajinu

KBS: Do júla sa dá uchádzať o peniaze na podporu utečencov z Ukrajiny

Na archívnej snímke bratislavský arcibiskup - metropolita Stanislav Zvolenský. Foto: TASR/Martin Baumann

Žiadosť o príspevok je nutné predložiť na predpísanom formulári do 31. júla v elektronickej forme a zároveň písomne na adresu KBS.

Bratislava 15. júla (TASR) - O peniaze na podporu ukrajinských utečencov žijúcich na Slovensku z výzvy, ktorú vyhlásila Konferencia biskupov Slovenska (KBS), sa dá uchádzať do konca júla. Určených je na to približne 500.000 eur. Informuje o tom Tlačová kancelária KBS na svojom webe.

Výzva sa týka podpory charitatívnych projektov a tých, ktoré sa zameriavajú na začlenenie utečencov do spoločnosti. Maximálna výška podpory na projekt je 50.000 eur. Minimálna výška grantu je 1000 eur.

Žiadosť o príspevok je nutné predložiť na predpísanom formulári do 31. júla v elektronickej forme a zároveň písomne na adresu KBS. Bližšie informácie sú zverejnené na webe, kde budú zároveň zverejnené aj úspešné projekty.

Zapojiť sa do výzvy môžu organizácie na Slovensku, registrované v zmysle zákona o slobode náboženskej viery a postavení cirkví a náboženských spoločností. "Úspešní uchádzači budú podporení zo zbierky na pomoc pre Ukrajinu, ktorá sa konala na piatu pôstnu nedeľu vo všetkých katolíckych kostoloch na Slovensku," uvádza sa na webe KBS. Peniaze tvoria polovicu zo zbierky, druhá polovica bude použitá na pomoc ľuďom trpiacim vojnovým konfliktom priamo na Ukrajine.