Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Útok na Ukrajinu

Košické mestské školy by mohli prijať stovky ukrajinských detí

Košická železničná stanica považuje situáciu súvisiacu s utečencami z ukrajinských hraníc za alarmujúcu. Na snímke dieťa na košickej železničnej stanici. Košice, 2. marca 2022. Foto: TASR - František Iván

Magistrát už eviduje individuálny záujem o možnosť zaradenia takýchto žiakov do základných škôl.

Košice 2. marca (TASR) – Do mestských základných a materských škôl v Košiciach by aktuálne mohli prijať celkovo zhruba 650 detí z Ukrajiny postihnutej vojnou. Magistrát už eviduje individuálny záujem o možnosť zaradenia takýchto žiakov do základných škôl.

"Zatiaľ je to len záujem, ale prijaté tieto deti ešte nie sú," uviedla v stredu pre TASR vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Beáta Lopušniaková.

Individuálny záujem chce mesto podľa nej riešiť integráciou detí do tried. V prípade potreby vie pomôcť vyhovieť aj väčšiemu počtu detí, a to vytvorením ďalších tried.

"Zatiaľ môžeme prijať okolo 150 detí do materských škôl a okolo 500 detí do základných škôl. V prípade väčšieho počtu detí a vytvorení nových tried pracujeme aj na možnosti získania pedagogických zamestnancov na ich vzdelávací proces," konštatovala Lopušniaková.