Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útok na Ukrajinu

Kuleba: Na medzinárodný deň ochrany detí Rusko zabilo v Kyjeve dievča

Budova poškodená dronom, ktorý bol zostrelený počas ruského nočného útoku v Kyjeve na Ukrajine vo štvrtok 1. júna 2023. Foto: TASR/AP

Ostreľovanie ukrajinskej metropoly v noci na štvrtok si vyžiadalo životy troch ľudí a v dvoch štvrtiach mesta Kyjev hlásili celkovo 19 zranených.

Kyjev 1. júna (TASR) - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vo štvrtok na Twitteri komentoval ruské nočné útoky na Kyjev, kde bolo zabité dieťa. Pripomenul, že ho zabili práve na Medzinárodný deň detí. Správu priniesol portál britského denníka The Guardian.

Kuleba v tvíte napísal: "Je medzinárodný deň ochrany detí. Rusko pri raketovom útoku na Kyjev zabilo deväťročné dievča, jeho matku a ďalšiu ženu. Tí, čo majú deti, si vedia predstaviť, čo znamená prísť o dieťa. Ruský terorizmus musí byť porazený. Ukrajina to s dostatočnou podporou dokáže."

Ostreľovanie ukrajinskej metropoly v noci na štvrtok si vyžiadalo životy troch ľudí a v dvoch štvrtiach mesta Kyjev hlásili celkovo 19 zranených.

Poškodená bola aj detská poliklinika v mestskej časti Desňanskyj. Zasiahnuté boli aj tri školy, materská škola, okresná policajná stanica a šesť domov. V mnohých sú rozbité okná a dvere a "tlaková vlna strhla balkón".

V niekoľkých ďalších štvrtiach mesta dopadli trosky a boli rozbité okná. Na jednom mieste bolo poškodené potrubie na prívod teplej vody.