Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Útok na Ukrajinu

Kyjev tvrdí, že na ruskej leteckej základni zničil šesť lietadiel

Na archívnej snímke ukrajinský vojak. Foto: TASR/AP

Kyjev podnikol podľa ruského ministerstva obrany jeden z najväčších nočných útokov za posledné týždne, keď na ruské územie vyslal viac ako 50 dronov.

Kyjev 5. apríla (TASR) - Ukrajina počas nočného útoku zničila najmenej šesť lietadiel a ďalších osem vážne poškodila na leteckej základni v ruskej Rostovskej oblasti, uviedol v piatok bezpečnostný zdroj v Kyjeve. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

Ukrajinská bezpečnostná služba SBU a armáda zaútočili na letisko Morozovsk, uviedol zdroj a dodal, že "ide o dôležitú špeciálnu operáciu, ktorá výrazne zníži bojový potenciál Rusov". Rusko bezprostredne nereagovalo a agentúra AFP nemohla tieto tvrdenia overiť.

Kyjev podnikol podľa ruského ministerstva obrany jeden z najväčších nočných útokov za posledné týždne, keď na ruské územie vyslal viac ako 50 dronov.

Rusko uviedlo, že 44 bezpilotných lietadiel mierilo na južnú Rostovskú oblasť. Leží hneď za hranicou s Ukrajinou a je tu viacero významných vojenských objektov vrátane veliteľstva Ruských ozbrojených síl, ktoré velí invázii na Ukrajine spustenej vo februári 2022.

Kyjev v posledných mesiacoch zintenzívnil letecké útoky na ruské územie, pričom sa zameral na vojenské objekty a energetické zariadenia v snahe prerušiť dodávky paliva a zničiť vybavenie pre ruskú armádu.