Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Útok na Ukrajinu

Asociácia lekárov v SR vytvorila dobrovoľnícky web na pomoc Ukrajine

Deti na snímke z 24. februára 2022 kráčajú k vlaku držiac sa za ruky na nástupišti v Kramatorsku, Doneckej oblasti na východnej Ukrajine. Foto: TASR/AP

Na webstránke new.malns.sk/savelives-sk sa môžu zapísať tí, ktorí môžu pomôcť s ubytovaním, lekárskou pomocou, vedia pomôcť s deťmi alebo získať štatút utečenca.

Bratislava 25. februára (TASR) - Medzinárodná asociácia lekárov na Slovensku (MALnS) vytvorila webovú stránku pre ľudí, ktorí môžu pomôcť v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine. TASR o tom informovali z MALnS.

Každú chvíľu nás kontaktujú naši ukrajinskí členovia, ktorí prosia o pomoc. Žiadosti už presahujú naše možnosti. Preto sme sa rozhodli vytvoriť špeciálnu webstránku, kde sa môžu zapisovať dobrovoľníci, ktorí sú ochotní a schopní pomôcť,” uviedla Alona Kurotová z MALnS. Dodala, že je potrebná pomoc od Slovákov, ktorých podporu cítia, mnohí však nevedia, ako sa zapojiť.

Na webstránke new.malns.sk/savelives-sk sa môžu zapísať tí, ktorí môžu pomôcť s ubytovaním, lekárskou pomocou, vedia pomôcť s deťmi alebo získať štatút utečenca. Dobrovoľníci môžu navrhnúť aj iný spôsob pomoci. Všetky kontakty posunie následne asociácia migračnému úradu, s ktorým nadviazala úzku spoluprácu.