Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Útok na Ukrajinu

Medvedev podnikol kroky na zvýšenie produkcie zbrojárskeho priemyslu

Bývalý ruský prezident a podpredseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medvedev (tretí zľava) počas navštevy špičkovej ruskej továrne na výrobu tankov v meste Nižnij Tagil na Urale v pondelok 24. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Riaditeľka amerických tajných služieb Avril Hainesová minulý týždeň povedala, že ruské ozbrojené sily začínajú mať veľký nedostatok zásob munície.

Moskva 24. októbra (TASR) - Bývalý ruský prezident a podpredseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medvedev v pondelok oznámil, že podnikol kroky na zvýšenie výroby ruského zbrojárskeho priemyslu pre vojnu na Ukrajine. TASR prevzala správu z agentúry AP.

Medvedev povedal, že navštívil špičkovú ruskú továreň na výrobu tankov v meste Nižnij Tagil na Urale. S predstaviteľmi tohto závodu diskutoval o spôsoboch zvýšenia produkcie.

Ruský exprezident dodal, že prognózy zahraničných pozorovateľov o tom, že Rusku čoskoro dôjdu zásoby zbraní, zlyhajú.

"Výroba zbraní a vybavenia – od tankov a kanónov až po presné strely a drony – sa mnohonásobne zvyšuje. Vy (Západ) len počkajte," uviedol.

Riaditeľka amerických tajných služieb Avril Hainesová minulý týždeň povedala, že ruské ozbrojené sily začínajú mať veľký nedostatok zásob munície. Najviac im podľa nej chýbajú presné zbrane, ako sú riadené strely.