Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útok na Ukrajinu

Michalovce sú pripravené poskytnúť súčinnosť s pomocou utečencom

Primátor Viliam Zahorčák (na archívnej snímke). Foto: TASR - Roman Hanc

Radnica je znepokojená zo situácie a verí v skoré a predovšetkým mierové riešenie.

Michalovce 25. februára (TASR) – Mesto Michalovce je pripravené poskytnúť orgánom civilnej obrany plnú súčinnosť pri riešení pomoci utečencom a splní všetky úlohy z toho plynúce. Ako pripomenulo, riešenie utečeneckých vĺn je prioritnou úlohou štátu. Za radnicu to pre TASR uviedla Marcela Andréová.

V najbližších hodinách a dňoch pripravuje mesto možnosti predovšetkým na humanitárnu pomoc. „Podrobnejšie informácie o jej rozsahu poskytneme po sumarizácii spolu s organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a zasadnutí krízových orgánov mesta,“ povedala.

Radnica je znepokojená zo situácie a verí v skoré a predovšetkým mierové riešenie. Ako spresnil primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, obavy majú jednak preto, lebo sú veľmi blízko k ukrajinským hraniciam, a aj preto, lebo na druhej strane hraníc sa nachádza aj ich partnerské mesto Užhorod. „Veríme, že situáciu na Ukrajine sa podarí skoro vyriešiť a že si nevyžiada veľké ľudské obete a materiálne škody. Súcitíme s ukrajinským ľudom a osobitne s našimi priateľmi v Užhorode a v prípade potreby budeme hľadať formy a spôsoby našej pomoci pre nich,“ dodal.