Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Útok na Ukrajinu

Mikulec: Na slovenských hraniciach nepociťujeme žiaden nápor

Na snímke ľudia čakajúci na svojich príbuzných a známych z Ukrajiny na slovenskej strane hraničného priechodu pre peších v obci Veľké Slemence, okres Michalovce v piatok 25. februára 2022. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Na východnej hranici sú podľa slov Mikulca momentálne Ozbrojené sily SR.

Bratislava 25. februára (TASR) – Hranice na našej strane sú pokojné, nie je na nich žiaden zvýšený nápor. Ľudia prichádzajú v malých skupinách, po jednotlivcoch, zatiaľ nie je potreba zvyšovať kapacity. Po piatkovom mimoriadnom rokovaní vlády to uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Šéf rezortu vnútra poznamenal, že sú zmonitorované a pripravené ubytovacie kapacity v rámci zariadení migračného úradu či ministerstva vnútra. "Ľudia, ktorí prichádzajú z Ukrajiny, nežiadajú o nič. Oni len chcú prísť, majú zväčša príbuzných na Slovensku alebo niekde v iných krajinách," vysvetlil.
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) prichádza na 61. zasadnutie vlády SR 25. februára 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na východnej hranici sú podľa slov Mikulca momentálne Ozbrojené sily SR, ktoré riešia v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru hotspoty, ktoré budú využité v prípade zvýšeného náporu prichádzajúcich ľudí na hranice. "Spolupracujeme s mnohými dobrovoľníckymi organizáciami. Budeme tam mať pripravené aj stany či ďalší materiál," dodal.