Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Útok na Ukrajinu

Zbor väzenskej a justičnej stráže ponúkol vyše 200 ubytovacích miest

Ľudia utekajúci pred konfliktom zo susednej Ukrajiny prichádzajú v sobotu 26. februára 2022 na železničnú stanicu Przemysl v poľskom meste Przemysl. Foto: TASR/AP

V rámci ubytovania sú rovnako ochotní zabezpečiť aj potrebnú materiálnu pomoc, suchú stravu či občerstvenie.

Bratislava 27. februára (TASR) - Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) ponúkol vojnovým utečencom z Ukrajiny vyše 200 ubytovacích miest v Prešove a Omšení. Krajský súd v Prešove je pripravený poskytnúť ubytovacie kapacity, ako aj potrebnú materiálnu či finančnú pomoc. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

ZVJS vie vo svojom objekte v Prešove dať k dispozícii 153 miest a v liečebno-rehabilitačnom stredisku v Omšení ďalších 65 ubytovacích miest, povedal Bubla.

"V rámci súdov v Prešovskom kraji sú pripravení poskytnúť plne vybavené ubytovanie v priestoroch Krajského súdu v Prešove, Okresného súdu Kežmarok, Okresného súdu Poprad predbežne spolu pre 28 osôb," spresnil Bubla.

Doplnil, že po prispôsobení pojednávacích a zasadacích miestností na týchto aj ostatných súdoch v rámci kraja sú schopní krátkodobú ubytovaciu kapacitu zvýšiť spolu o ďalších približne 200 lôžok. V rámci ubytovania sú rovnako ochotní zabezpečiť aj potrebnú materiálnu pomoc, suchú stravu či občerstvenie.