Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Útok na Ukrajinu

Na Ukrajine hlásili viaceré regióny útoky na kritickú infraštruktúru

Na snímke zverejnenej v stredu 19. októbra 2022 ruská vojnová loď odpaľuje rakety na cieľ na Ukrajine. Ukrajina opäť čelí masívnemu útoku ruských rakiet. Foto: TASR/AP

Ukrajinské sily medzitým zostrelili ruskú raketu nad oblasťou Kyjeva, uviedol policajný riaditeľ Kyjevskej oblasti Andrij Njebytov.

Kyjev 22. októbra (TASR) - Viaceré ukrajinské regióny hlásili v sobotu útoky na energetickú infraštruktúru krajiny. Podľa miestnych predstaviteľov boli zasiahnuté energetické zariadenia v Odeskej a Kirovohradskej oblasti i v meste Luck, zatiaľ čo iné regióny hlásili problémy s elektrinou. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Ďalší raketový útok teroristov, ktorí bojujú proti civilnej infraštruktúre a obyvateľom," napísal šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak v aplikácii Telegram.

Ukrajinské sily medzitým zostrelili ruskú raketu nad oblasťou Kyjeva, uviedol policajný riaditeľ Kyjevskej oblasti Andrij Njebytov, pričom zverejnil fotografiu, na ktorej vidno dym stúpajúci z lesa, kde podľa neho dopadli trosky rakety.