Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Útok na Ukrajinu

Nestlé pozastavuje prevádzku v ukrajinských závodoch

Ilustračné foto Foto: TASR - Alexandra Moštková

Spoločnosť Nestlé uviedla, že je naďalej odhodlaná slúžiť ukrajinským spotrebiteľom a má pripravené pohotovostné plány na obnovenie dodávok.

Zürich 25. februára (TASR) - Švajčiarsky potravinársky gigant Nestlé v piatok oznámil, že dočasne zastavil prevádzku vo svojich ukrajinských závodoch po invázii ruských vojsk, aby ochránil bezpečnosť svojich zamestnancov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Firma, ktorá vyrába desiatky potravinárskych značiek, ako sú napríklad kávové kapsule Nespresso, polievkové kocky Maggie či cukríky Smarties, zamestnáva na Ukrajine 5000 ľudí a prevádzkuje tri továrne.

"Zaistenie bezpečnosti a ochrany našich zamestnancov je našou prioritou číslo jedna," uviedla Nestlé vo vyhlásení.

"Z tohto dôvodu sme dočasne zatvorili naše továrne, sklady a dodávateľský reťazec na Ukrajine a odporučili sme našim zamestnancom, aby zostali doma a riadili sa najnovšími oficiálnymi pokynmi vlády a miestnych úradov," dodal koncern.

Spoločnosť Nestlé uviedla, že je naďalej odhodlaná slúžiť ukrajinským spotrebiteľom a má pripravené pohotovostné plány na obnovenie dodávok svojich produktov hneď, ako to bude bezpečné.