Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útok na Ukrajinu

Nitra: NKN podporila projekty, ktoré pomáhajú odídencom z Ukrajiny

Na snímke psík na lehátku v stane na dočasné ubytovanie vo veľkokapacitnom krízovom centre pre utečencov z Ukrajiny v Michalovciach 26. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Ide o aktivity neziskových organizácií a občianskych iniciatív, ktoré pomáhajú odídencom z Ukrajiny.

Nitra 18. augusta (TASR) - Peniaze z verejnej finančnej zbierky Nitra pomáha Ukrajine pomôžu pri realizácii 15 projektov. Ide o aktivity neziskových organizácií a občianskych iniciatív, ktoré pomáhajú odídencom z Ukrajiny.

Grantový program vyhlásila ešte v apríli Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v spolupráci s mestom Nitra. "Naším cieľom bolo zabezpečiť transparentnú a efektívnu podporu ľuďom, ktorí hľadajú útočisko pred vojnou v našom meste. Úlohou programu bolo pomôcť odídencom v krízových situáciách," uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.

Ako doplnila, poskytnuté granty boli použité na nákup pomôcok na vzdelávacie a voľnočasové programy i na potravinovú a inú nefinančnú pomoc odídencom. Vďaka peniazom zo zbierky boli preplatené aj jazykové kurzy, či nákup liekov, zdravotných pomôcok a stravy. "O poskytnutí grantu rozhodovala nezávislá komisia, zložená z členov správnej rady NKN, zástupcov mesta Nitra a expertov v oblasti humanitárnej pomoci," doplnila správkyňa nadácie Ľubica Lachká.