Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Útok na Ukrajinu

Štyria ľudia zahynuli pri ruských útokoch na mesto Charkov

Na snímke mŕtve telo záchranára leží v sanitke po ruskom útoku dronom na obývanú oblasť v meste Charkov, na východe Ukrajiny vo štvrtok 4. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Štyria ľudia, vrátane troch záchranárov, zomreli a päť ďalších osôb utrpelo zranenia pri útokoch na obytné budovy.

Kyjev 4. apríla (TASR) - Štyria ľudia zahynuli v stredu neskoro večer po ruských útokoch na východoukrajinské mesto Charkov, oznámili predstavitelia. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

Traja záchranári zomreli pri už druhom útoku na obytnú budovu v "husto obývanom obvode Charkova". Na sociálnej sieti Telegram to napísal starosta Ihor Terechov.

Ďalšia osoba zahynula pri dronovom útoku na obytnú budovu. Polícia uviedla, že štvrtá obeť bola 68-ročná žena, pričom zranenia počas nočných útokov utrpelo najmenej 11 ľudí.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov oznámil, že na Charkov boli v stredu neskoro večer podniknuté "najmenej štyri" útoky. Starosta Terechov hlásil použitie dronov Šáhid iránskej výroby.

Ukrajinské mestá sú terčom ruských útokov takmer každú noc, pričom Charkov, blízko severovýchodnej hranice s Ruskom, patrí medzi tie najčastejšie ostreľované.

Predstavitelia Ukrajiny vyzývajú spojencov, aby jej dodali viac systémov protivzdušnej obrany, predovšetkým moderné systémy Patriot americkej výroby.

Americká vojenská pomoc Ukrajine dochádza, keďže v Kongrese USA v súčasnosti uviazol balík pomoci za 60 miliárd dolárov.