Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útok na Ukrajinu

Peskov: O úspechu špeciálnej vojenskej operácie nepochybujeme

Hasič kráča okolo vrakov áut po ruskom raketovom útoku v Kyjeve v stredu 23. novembra 2022. Foto: TASR - AP

V súvislosti s najnovším ruským raketovým útokom bude na žiadosť Kyjeva v stredu mimoriadne zasadať aj Bezpečnostná rada (BR) OSN.

Jerevan 23. novembra (TASR) - Rusko verí v "úspech" svojej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. V stredu to uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov počas návštevy Arménska. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"O budúcnosti a úspechu špeciálnej operácie niet pochýb," povedal Peskov. V arménskej metropole Jerevan prevádza ruského prezidenta Vladimira Putina na stretnutí lídrov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (OZKB).

V súvislosti s najnovším ruským raketovým útokom bude na žiadosť Kyjeva v stredu mimoriadne zasadať aj Bezpečnostná rada (BR) OSN. Na zasadnutí vystúpi prostredníctvom videokonferencie aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Rusko podniká útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru od októbra. Rozsiahle výpadky elektriny hlásilo v stredu aj Moldavsko.

Peskov sa nevyjadril k stredajšiemu uzneseniu Európskeho parlamentu (EP), v ktorom europoslanci označili Rusko v súvislosti s agresiou na Ukrajine za štát podporujúci terorizmus.

Na uznesenie EP však reagovala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. "Navrhujem označiť Európsky parlament za sponzora idiotstva," napísala v príspevku na sociálnej sieti Telegram.