Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Útok na Ukrajinu

Podľa Nemecka neexistuje príčina na ďalšie zníženie dodávok plynu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na margo údajnej opravy turbíny nemecký úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bundesnetzagentur (BNetzA) tvrdí, že neexistuje žiaden technický dôvod na redukciu dodávok.



Bonn 25. júla (TASR) - Nemecký úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bundesnetzagentur (BNetzA) tvrdí, že neexistuje žiadna technická príčina na opätovné zníženie dodávok plynu cez Nord Stream 1.

Ruský koncern Gazprom v pondelok popoludní oznámil, že od stredy (27. 7.) zníži dodávky plynu cez Nord Stream 1 na približne 20 % jeho kapacity. "Zobrali sme toto oznámenie na vedomie," uviedla neskoro popoludní hovorkyňa BNetzA.

BNetzA spoločne so spolkovým ministerstvom hospodárstva a krízovým tímom pozorne monitorujú situáciu s dodávkami plynu. "Podľa našich informácií neexistuje žiaden technický dôvod na redukciu dodávok," priblížila hovorkyňa BNetzA.

Gazprom bude podľa vlastných slov od stredy rána dodávať cez Nord Stream 1 okolo 33 miliónov kubických metrov plynu denne, čo je len 20 % z celkovej kapacity plynovodu. Ako dôvod uviedol opravu turbíny.