Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Útok na Ukrajinu

Predsedníctvo ECAV vyzýva na modlitby za Ukrajinu

Na videozázname ukrajinskej polície, ruské vojenské vrtuľníky letia nad predmestím Kyjeva vo štvrtok 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

V ťažkej chvíli preukážme to, čo sa už nespočetne veľakrát ukázalo ako zmysluplné a mocné - majme stále srdcia otvorené voči Bohu, vyzvalo predsedníctvo ECAV.

Bratislava 24. februára (TASR) - Predsedníctvo Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku vyzvalo na modlitby za ukončenie ruskej vojenskej agresie. Zároveň vyzýva aj na mier na Ukrajine a vyriešenie všetkých politicko-národnostných otázok, ktoré destabilizujú tento región. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka ECAV na Slovensku Jana Nunvářová.

"V ťažkej chvíli preukážme to, čo sa už nespočetne veľakrát ukázalo ako zmysluplné a mocné - majme stále srdcia otvorené voči Bohu," vyzvalo predsedníctvo ECAV. Poukázali aj na veľkú utečeneckú vlnu a na to, aby ľudia boli nápomocní a obetaví.

Zároveň ECAV vyhlásila aj zbierku pre Ukrajinu. Číslo účtu je SK 42 0200 0011 6900 0044 3012, variabilný symbol 663 300. Vyzbieraná pomoc bude zaslaná ECAV na Ukrajine na veľmi adresné použitie všetkým potrebným. Určená bude aj na potreby riešenia utečeneckej krízy na Slovensku.