Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útok na Ukrajinu

Protiputinovskí partizáni najímajú tisíce členov na útoky proti Moskve

Ilustračná snímka. Foto: TASR / AP

Moskva obvinila z útoku ukrajinských militantov, ale Kyjev označil tento prienik do Ruska za povstanie ruských občanov.

Moskva 31. mája (TASR) - Partizánska skupina Légia Slobody Ruska, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za minulotýždňový útok v ruskej Belgorodskej oblasti, pre stredajšie vydanie britského denníka The Times uviedla, že verbuje "tisíce" nových členov na útoky proti Moskve.

Veliteľ skupiny povedal, že má obrovské počty žiadateľov o členstvo a tí už čakajú, kedy sa budú môcť k partizánom pridať a podnikať útočné akcie v ruských oblastiach na hranici s Ukrajinou.

"Máme serióznu výzbroj," povedal pre noviny veliteľ, ktorý používa volací znak Caesar. "Máme mínomety, obrnené vozidlá, prenosné protilietadlové raketové systémy Stinger, prenosné protitankové systémy a vysoko účinnú jednotku prieskumných dronov," dodal. Citoval ho v stredu aj portál britskej televízie Sky News.

Légia minulý týždeň v pondelok oznámila, že "úplne oslobodila" ruskú obec Kozinka a jej oddiely sa dostali až k okresnému mestu Grajvoron. Potom Rusko vyhlásilo, že ich do utorka popoludnia vytlačilo z územia.

Moskva obvinila z útoku "ukrajinských militantov", ale Kyjev označil tento prienik do Ruska za povstanie ruských občanov.

Portál Sky News doplnil, že nemohol overiť tieto správy z bojov.