Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Útok na Ukrajinu

Rezort dopravy opätovne zabezpečí prepravu v rámci pomoci Ukrajine

Na archívnej snímke ľudia z Ukrajiny v autobuse. Foto: TASR/AP

Dopravcovia sa môžu prihlásiť na adrese dopravcovia@mindop.sk.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR opätovne vyzýva dopravcov, aby sa zapojili do prepravy odídencov z Ukrajiny, respektíve doručovania humanitárnej pomoci v rámci pomoci Ukrajine. Urobiť tak môžu na e-mailovej adrese dopravcovia@mindop.sk. Informoval o tom odbor komunikácie rezortu dopravy.

Prvá výzva dopravcom bola zverejnená v marci. Následne ministerstvo dopravy vybralo autobusových a kamiónových dopravcov, ktorí prepravu zabezpečili. Doteraz im podľa MDV bolo vyplatených 1,99 milióna eur.

"V súčasnosti sa všetky ministerstvá pripravujú na jesennú, respektíve zimnú eskaláciu konfliktu na Ukrajine, ktorá spôsobí opätovný prílev utečencov na Slovensko. Poskytneme im rovnakú pomoc, ako to bolo na jar," priblížil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Dopravcovia sa môžu prihlásiť na adrese dopravcovia@mindop.sk. Následne dostanú dotazník, aby bolo možné transparentným spôsobom vybrať takých dopravcov, ktorí zabezpečia prepravu efektívne.