Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ruské médiá smú čerpať informácie iba z oficiálnych ruských zdrojov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šírenie nepravdivých informácií na internete bude mať za následok okamžité zablokovanie týchto materiálov, upozorňuje ruský regulačný úrad.

Moskva 24. februára (TASR) - Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) vyzvala ruské médiá, aby pri informovaní o "špeciálnej vojenskej operácii", ktorú Rusko vo štvrtok ráno rozpútalo voči Ukrajine, používali informácie a údaje "iba z oficiálnych ruských zdrojov".

S odvolaním sa na web Roskomnadzoru o tom informoval nezávislý spravodajský web Novaja gazeta.

"Pri príprave materiálov a (spravodajských) výstupov súvisiacich s vedením špeciálnej operácie v Luhanskej ľudovej republike a Doneckej ľudovej republike" sú médiá povinné "využívať informácie a údaje, ktoré získajú výlučne z oficiálnych ruských zdrojov," píše sa vo vyhlásení Roskomnadzoru.

Zdôrazňuje sa v ňom, že za šírenie úmyselne nepravdivých informácií môžu médiá dostať pokutu až do výšky päť miliónov rubľov (51.784 eur).

Šírenie nepravdivých informácií na internete bude mať za následok okamžité zablokovanie týchto materiálov, upozorňuje regulačný úrad.