Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ruské médiá: Ruské sily vstúpili do mesta Siversk na východe Ukrajiny

Ruskí vojaci sa medzi sebou rozprávajú neďaleko obytného domu poškodeného počas bojov medzi ruskými a ukrajinskými silami v Severodonecku, na území, ktoré je pod kontrolou vlády Luhanskej ľudovej republiky, východná Ukrajina, utorok 12. júla 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinské ozbrojené sily vo svojej večernej operačnej správe o situácii v krajine uviedli, že Rusko na frontovej línii, ktorej súčasťou je i Siversk, nové útoky nepodniklo.

Kyjev 14. júla (TASR) - Ruské sily vstúpili do mesta Siversk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala od denníka The Guardian, ktorý sa odvoláva na ruské médiá.

Tie citovali v stredu námestníka ministra vnútra samozvanej Luhanskej ľudovej republiky Vitalija Kiseľova, ktorý uviedol, že mesto Siversk by mohlo padnúť v priebehu niekoľkých dní. Guardian však upozorňuje, že nie je jasné, na základe čoho k tomuto záveru prišiel.

Ukrajinské ozbrojené sily vo svojej večernej operačnej správe o situácii v krajine uviedli, že Rusko na frontovej línii, ktorej súčasťou je i Siversk, nové útoky nepodniklo. Armáda však zároveň informovala, že Siversk bol pod delostreleckou paľbou.

Britské ministerstvo obrany vo svojej pravidelnej správe o situácii na Ukrajine predpovedalo, že ruské sily sa pravdepodobne v nasledujúcich týždňoch počas pochodovania na mestá Sloviansk a Kramatorsk sústredia na dobytie niekoľkých menších miest v Doneckej oblasti vrátane Siverska a obce Dolyna.