Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ruská protivzdušná obrana zneškodnila 53 bezpilotných lietadiel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kyjevský režim sa v noci a ráno 5. apríla pokúsil uskutočniť viacero teroristických útokov bezpilotnými lietadlami, ktoré však boli zmarené, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Moskva 5. apríla (TASR) - Ruská protivzdušná obrana v noci na piatok zneškodnila 53 bezpilotných lietadiel nad viacerými oblasťami krajiny. Až 44 dronov zničili nad Rostovskou oblasťou. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

"Kyjevský režim sa v noci a ráno 5. apríla pokúsil uskutočniť viacero teroristických útokov bezpilotnými lietadlami, ktoré však boli zmarené," uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Rezort obrany spresnil, že 44 dronov bolo zneškodnených nad Rostovskou oblasťou na juhozápade Ruska, ktorá hraničí s Ukrajinou. Po jednom zachytenom bezpilotnom lietadle hlásili nad Belgorodskou, Kurskou, a Saratovskou oblasťou a šesť ich ruské systémy zničili nad územím Krasnodarského kraja.

V meste Rostov nad Donom sa nachádza veliteľstvo Ruských ozbrojených síl, ktoré velí invázii na Ukrajine spustenej vo februári 2022.