Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ruský novinár zahynul v Doneckej oblasti pri údajnom útoku Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Fotograf zomrel pri útoku dronov v oblasti kláštora svätého Mikuláša neďaleko mesta Vuhledar v Doneckej oblasti, kde už tri mesiace prebiehajú prudké boje.

Moskva 16. júna (TASR) - Fotograf ruského spravodajského portálu News.ru Nikita Cicagi zomrel na východe Ukrajiny pri údajnom útoku bezpilotných lietadiel ukrajinskej armády, uviedol v nedeľu na sieti Telegram samotný portál. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Fotograf zomrel pri útoku dronov v oblasti kláštora svätého Mikuláša neďaleko mesta Vuhledar v Doneckej oblasti, kde už tri mesiace prebiehajú prudké boje. Informácie o jeho smrti potvrdili jeho kolegovia na mieste a operačné služby.

Vo štvrtok podľahol zraneniam aj kameraman ruskej propagandistickej televízie NTV Valerij Kožin. Útok údajne ukrajinského dronu sa odohral v samozvanej Doneckej ľudovej republike ležiacej v Donbase na východe Ukrajiny, zranenia pri ňom utrpel aj jeho kolega Alexej Ivlijev a ruský dôstojník, ktorý ich sprevádzal.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Ukrajinu zo zámerného útoku na oboch novinárov.

Prezident Ruska Vladimir Putin začiatkom júna uviedol, že rusko-ukrajinskom konflikte doteraz zahynulo najmenej 30 ruských novinárov. AFP tvrdí, že túto informáciu nebola schopná overiť. Výboru na ochranu novinárov sa podarilo overiť smrť 15 novinárov na Ukrajine v rokoch 2022 a 2023.