Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útok na Ukrajinu

Sean Penn nakrúca na Ukrajine dokument o ruskej invázii

Na archívnej snímke z 11. augusta 2021 americký herec a režisér Sean Penn sa usmieva počas príchodu na premiéru filmu Flag Day v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Sme mu vďační za tento prejav odvahy a čestnosti, uvádza sa vo vyhlásení Zelenského kancelárie.

Kyjev 25. februára (TASR) - Americký herec a režisér Sean Penn sa nachádza na Ukrajine, v tamojšom hlavnom meste Kyjev nakrúca dokumentárny film o ruskej invázii. Informovala o tom v noci na piatok tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na úrad ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Penn, dvojnásobný držiteľ Oscara, sa zúčastnil na vládnej tlačovej konferencii v Kyjeve a stretol sa aj so Zelenským.

"Režisér prišiel do Kyjeva špeciálne za účelom zaznamenať všetky udalosti odohrávajúce sa na Ukrajine a ako dokumentarista povedať svetu pravdu o ruskej invázii do našej krajiny. Sean Penn je medzi tými, ktorí podporujú Ukrajinu. Sme mu vďační za tento prejav odvahy a čestnosti," uvádza sa vo vyhlásení Zelenského kancelárie zverejnenom na sociálnych sieťach.

"Penn preukázal odvahu, ktorá mnohým iným vrátane západných politikov chýba," pokračuje znenie príspevku. Penn, ktorý navštívil Ukrajinu už vlani v novembri a stretol sa tam s vojenskými činiteľmi, hovoril teraz s novinármi a vojakmi. "Videl, ako bránime svoju krajinu," uviedla Zelenského kancelária.

Ukrajinský vojak stojí na ceste vedľa vojenského vozidla v priemyselnom meste Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 24. februára 2022.
Foto: TASR/AP


Penn (61) pripravuje daný dokument pre spoločnosť Vice Studios, spresnila spravodajská stanica NBC News.

Jeho najnovšia návšteva prichádza v čase, keď invázne ruské sily od štvrtkového rána postupujú hlboko do územia Ukrajiny, pričom na predmestiach Kyjeva zúria boje a na viaceré ukrajinské mestá padajú raketové strely a delostrelecké granáty.