Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útok na Ukrajinu

SNS odsudzuje vojnu a želá si mierové riešenie

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR – Jakub Kotian

Ku konfliktu na Ukrajine podľa predsedu strany nemuselo prísť, keby sa ľudia počúvali a nestupňovalo sa napätie.

Bratislava 24. februára (TASR) - Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) odsudzuje akýkoľvek konflikt, vojnu a želá si mierové riešenie situácie na Ukrajine. Uviedol to predseda strany Andrej Danko na sociálnej sieti v reakcii na útok Ruska na Ukrajinu.

"Želáme si, aby OSN (Organizácia spojených národov, pozn. TASR) čo najskôr vytvorila tímy, ktoré sa budú angažovať pri riešení tohto problému," doplnil. SNS si ďalej želá dialóg medzi Ukrajinou, EÚ, OSN, Spojenými štátmi a Ruskom.



Ku konfliktu na Ukrajine podľa neho nemuselo prísť, keby sa ľudia počúvali a nestupňovalo sa napätie. "A keby sme sa nevrátili k mysleniu, ktoré delí svet na dobrých a zlých," podotkol.

Danko verí, že konflikt sa rýchlo skončí a že nevzniknú nedozerné škody. Varuje pred pokračovaním v agresii a vyzval na boj za mier, dialóg a odsúdenie násilia.

Mimoparlamentná Republika odmieta vojenský útok na Ukrajine. Hnutie tiež vyjadruje solidaritu s bežnými Ukrajincami, ktorí za nič nemôžu a ich dvory sa stali bojiskom veľmocí. "Riešením toho konfliktu nie je ešte viac zbraní, rakiet a mŕtvych ľudí, ale vyvážený dialóg. A na to vyzývame aj predstaviteľov slovenskej vlády," povedal predseda Republiky Milan Uhrík.