Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Útok na Ukrajinu

The Guardian: Rusko tvrdí, že zabilo desiatky zahraničných žoldnierov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rusko tiež tvrdí, že za posledných 24 hodín zabilo najmenej 180 príslušníkov 30. ukrajinskej mechanizovanej brigády a zostrelilo sedem ukrajinských bezpilotných lietadiel.

Londýn 12. júla (TASR) - Rusko tvrdí, že v bojoch na Ukrajine za posledné tri týždne zabilo značný počet zahraničných žoldnierov vrátane 23 z Británie. TASR správu prevzala v utorok z webovej stránky denníka The Guardian.

Ruské ministerstvo obrany v utorok oznámilo, že celkový počet žoldnierov pôsobiacich na Ukrajine je 2700, a nie je 20.000 – ako tvrdí Kyjev. Ministerstvo však nepredložilo žiadne dôkazy, píše The Guardian.

Ruský rezort obrany takisto uviedol, že za tri týždne bolo zabitých 166 poľských, 21 rumunských a 15 kanadských militantov, ako aj 50 gruzínskych a 23 britských žoldnierov.

Rusko tiež tvrdí, že za posledných 24 hodín zabilo najmenej 180 príslušníkov 30. ukrajinskej mechanizovanej brigády a zostrelilo sedem ukrajinských bezpilotných lietadiel. Tieto tvrdenia však nebolo možné nezávisle overiť, píše The Guardian.