Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina: Armáda vytlačila Rusov z niekoľkých dedín na severovýchode

Na archívnej snímke z 12. októbra 2022 ukrajinský príslušník armády v kontroluje zákopy, ktoré vykopali ruskí vojaci v opätovne dobytej Chersonskej oblasti na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Predstavitelia ukrajinskej armády uviedli, že od začiatku ruskej invázie opätovne ovládli 90 miest a dedín v Chersonskej oblasti.

Kyjev 24. októbra (TASR) - Ukrajinská armáda v pondelok uviedla, že vytlačila ruské sily z niekoľkých dedín na severovýchode Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúra AFP.

Ukrajinskí vojaci Rusov vytlačili z troch dedín v Luhanskej oblasti a jednej dediny v Doneckej oblasti. Predstavitelia ukrajinskej armády uviedli, že od začiatku ruskej invázie opätovne ovládli 90 miest a dedín v Chersonskej oblasti, napísala v pondelok spravodajská stanica France 24.

Rusko v uplynulých dňoch viackrát varovalo, že Ukrajina sa chystá na použitie takzvanej "špinavej bomby", pripomína AFP.

Spojené štáty, Francúzsko a Spojené kráľovstvo v spoločnom vyhlásení v nedeľu tieto tvrdenia Ruska odmietli. Takéto obvinenia kategoricky poprel aj Kyjev.