Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina: Ostreľovanie Charkova má jednu obeť a niekoľko zranených

Na snímke hasiči zasahujú po dronovom útoku ruskej armády v ukrajinskom meste Charkov v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Moskva udrela tento mesiac na Charkov sériou útokov.

Kyjev 12. apríla (TASR) – Ruské ostreľovanie mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny si vyžiadalo jednu obeť a troch zranených, oznámili v piatok miestne úrady. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Charkovská oblasť. Pri delostreleckom ostreľovaní utrpeli zranenia tri osoby, 65-ročný muž bol zabitý," uviedla ukrajinská polícia. Regionálne úrady hlásili ďalšiu obeť v dedine Kupiansk-Vuzlovyj v Charkovskej oblasti.

"Okupanti ostreľovali Kupiansk-Vuzlovyj. Začal horieť dom, zahynul muž narodený v roku 1959," oznámili miestne ukrajinské úrady. Počas útoku údajne utrpeli zranenia dve ďalšie osoby.

Moskva udrela tento mesiac na Charkov sériou útokov. Charkov je druhé najväčšie mesto Ukrajiny a leží na severozápade jej územia neďaleko štátnych hraníc s Ruskom. Aktuálne ostreľovanie sa odohralo iba deň po masívnom útoku ruských jednotiek na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.