Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina:Pri ostreľovaní Mykolajivskej oblasti zomrelo najmenej 5 ľudí

Ukrajinskí záchranári pomáhajú zranenému miestnemu obyvateľovi po ruskom raketovom útoku na obytnú budovu v ukrajinskom meste Mykolajiv 29. júna 2022. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany v stredu na brífingu oznámilo, že jeho armáda útočila na Mykolajiv "vysoko presnými raketami zem-vzduch".

Kyjev 13. júla (TASR) - Najmenej päť ľudí zahynulo v stredu pri ostreľovaní Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny ruskými silami, oznámil zástupca šéfa úradu ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Podľa Tymošenka bola pri raketových v regióne poškodená nemocnica a niekoľko domov. Vypálených pritom malo byť až 28 rakiet.

"Vo Vitovskom okrese došlo tiež k delostreleckým útokom a podľa predbežných informácií zahynulo päť civilistov," uviedol Tymošenko prostredníctvom platformy Telegram.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim ešte predtým informoval, že počas noci bolo ostreľovaných niekoľko dedín, no nehlásil žiadne obete ani ranených.

Ruské ministerstvo obrany v stredu na brífingu oznámilo, že jeho armáda útočila na Mykolajiv "vysoko presnými raketami zem-vzduch". Ministerstvo tvrdí, že ruské sily spôsobili ukrajinskej armáde veľké škody a východne od Mykolajiva zahynuli desiatky jej vojakov.

Prístavné mesto Mykolajiv, v ktorom pred vojnou žilo približne 475.000 ľudí, leží medzi najväčším ukrajinským prístavom Odesa a Chersonom, nad ktorým získali ruské jednotky kontrolu ešte na začiatku invázie na Ukrajinu.