Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina: Pri ruských útokoch v Dnipre utrpelo zranenia 18 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajinské záchranné zložky predtým uviedli, že raketový úder zasiahol materskú školu, vysokú školu a podnik.

Kyjev 3. apríla (TASR) - Najmenej 18 ľudí vrátane piatich detí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Dnipro, uviedol v utorok na sociálnych sieťach gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak s tým, že zranení sú mimo ohrozenia života. TASR informuje na základe správ agentúr AFP a DPA.

Ukrajinské záchranné zložky predtým uviedli, že raketový úder zasiahol materskú školu, vysokú školu a podnik.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore prisľúbil odvetu. Ako zdôraznil, je "dôležité, aby ruskí teroristi dostali odpoveď na ich útoky".

Zelenskyj tiež vyzval na väčšiu medzinárodnú pomoc pri posilňovaní protivzdušnej obrany Ukrajiny, aby mohla odolávať ruským silám. "Systémy protivzdušnej obrany, ktoré existujú vo svete, nesmú len tak zostať zapadnuté prachom niekde na základniach, keď by mohli zachrániť tisíce životov pred ruským terorom," podotkol.

Minulý týždeň v noci na piatok čelila Ukrajina masívnemu vzdušnému útoku, pri ktorom protivzdušná obrana zostrelila 84 z 99 riadených striel a dronov vypálených z Ruska, pričom Rusi zasiahli infraštruktúru pri meste Dnipro. Týždeň predtým osem ruských rakiet zasiahlo tamojšiu vodnú elektráreň a spôsobilo na tomto zariadení značné škody.