Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Útok na Ukrajinu

Ukrajina tvrdí, že v Chersonskej oblasti oslobodila 88 miest a dedím

Sedemdesiatročná žena stojí pri okne a drží v ruke horiacu sviečku počas výpadku dodávok elektrickej energie na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Chersonská oblasť je jednou zo štyroch čiastočne okupovaných oblastí na Ukrajine, ktoré nedávno Moskva v rozpore s medzinárodným právom anektovala.

Kyjev 21. októbra (TASR) - Kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v piatok oznámila, že ukrajinská armáda oslobodila spod ruskej okupácie 88 miest a obcí v Chersonskej oblasti na juhu krajiny, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Chersonská oblasť: 88 obcí oslobodených," uviedol na sociálnych sieťach námestník šéfa úradu ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Minulý týždeň Kyjev informoval, že v Chersonskej oblasti sa ukrajinskej armáde podarilo opätovne získať 75 miest a dedín, pripomína AFP.

Chersonská oblasť je jednou zo štyroch čiastočne okupovaných oblastí na Ukrajine, ktoré nedávno Moskva v rozpore s medzinárodným právom anektovala. Cherson bol prvým veľkým ukrajinským mestom, ktoré ruské sily ovládli po začiatku invázie 24. februára.