Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Útok na Ukrajinu

V Charkove a Záporoží sa ozvali výbuchy

Robotník opravuje rúry pre centrálne vykurovanie v mestskej štvrti Charkova na severovýchode Ukrajiny v sobotu 15. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinská energetická infraštruktúra sa v uplynulých týždňoch stala cieľom viacerých útokov ruskej armády, do ktorých podľa západných predstaviteľov nasadila aj iránske bezpilotné lietadlá.

Kyjev 21. októbra (TASR) - Séria výbuchov v piatok otriasla ukrajinskými mestami Charkov a Záporožie, uviedli miestni predstavitelia. Deje sa tak v čase pokračujúcich ruských útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

Raketový útok zasiahol v Charkove priemyselný objekt, povedal tamojší starosta Ihor Terechov. Dodal, že záchranári zatiaľ nehlásili rozsah škôd. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov uviedol, že útoky zranili šesť osôb, píše britský denník The Guardian.

O výbuchoch v Záporoží informoval miestny gubernátor Olexandr Staruch. Ďalšie podrobnosti však bezprostredne neboli k dispozícii.

Ukrajinská energetická infraštruktúra sa v uplynulých týždňoch stala cieľom viacerých útokov ruskej armády, do ktorých podľa západných predstaviteľov nasadila aj iránske bezpilotné lietadlá. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sú útoky "zamerané na to, aby túto jeseň a zimu spôsobili Ukrajine čo najviac problémov s elektrinou a teplom a aby do vašich krajín odišlo čo najviac Ukrajincov".