Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útok na Ukrajinu

V Maďarsku ľudia protestovali proti zmierneniu ochrany lesov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Organizátori požadujú odvolať vládne nariadenie, ktorého cieľom je zabezpečiť zásoby palivového dreva prostredníctvom zmiernenia pravidiel lesného zákona a zákona o ochrane prírody.

Budapešť 17. augusta (TASR) - Niekoľko stoviek účastníkov protestovalo v stredu v Budapešti proti vládnemu opatreniu, ktoré s odvolaním sa na energetickú krízu zmierňuje ochranu lesov. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na správu servera 24.hu.

Po demonštrácii minulý piatok, na ktorú na Kossuthovo námestie v Budapešti prišlo zhruba 5000 protestujúcich, viaceré občianske organizácie, vrátane Greenpeace Magyarország, zvolali na stredu ďalšie protestné zhromaždenie na Námestie Istvána Széchenyiho pred sídlo Maďarskej akadémie vied (MTA).

Demonštráciu zorganizovali pod heslom: "Les je oveľa viac než len drevo, ktoré z neho ťažíme". Organizátori požadujú odvolať vládne nariadenie zo začiatku augusta, ktorého cieľom je zabezpečiť zásoby palivového dreva prostredníctvom zmiernenia pravidiel lesného zákona a zákona o ochrane prírody.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)