Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Útok na Ukrajinu

Východoslovenská vodárenská spoločnosť chce pomôcť utečencom

Občania Ukrajiny oddychujú na železničnej stanici, ktorá sa zmenila na ubytovacie stredisko v poľskom meste Przemyšl, nachádzajúce sa 12 km od hraníc s Ukrajinou vo štvrtok 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

Vydal som pokyn pripraviť všetky naše rekreačné zariadenia na prijatie týchto ľudí, aby sa mali po strastiplnej ceste kde zložiť a nabrať sily, uviedol generálny riaditeľ VVS Stanislav Hreha.

Košice 25. februára (TASR) - Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) ponúkla pomoc utečencom prichádzajúcim z Ukrajiny. Organizátorom pomoci ponúkla svoje ubytovacie zariadenia s celkovou kapacitou pre 100 ľudí a pomôcť vie aj s dopravou zo slovensko-ukrajinskej hranice. TASR o tom informovali vodárne.

VVS má na východe Slovenska tri rekreačné zariadenia s celkovou kapacitou 100 miest, väčšina tejto kapacity bude od piatka pripravená prijať ženy a deti z vojnou postihnutej Ukrajiny. "Vydal som pokyn pripraviť všetky naše rekreačné zariadenia na prijatie týchto ľudí, aby sa mali po strastiplnej ceste kde zložiť a nabrať sily," uviedol generálny riaditeľ VVS Stanislav Hreha.

Východoslovenské vodárne informujú, že v prípade potreby vedia k dispozícii poskytnúť aj vlastný autobus, ktorý by mohol prepravovať ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny po prekročení hraníc. "Čaká ich ešte neľahký osud a poskytnúť im dočasné útočisko je to najmenej, čo pre nich môžeme urobiť," doplnil Hreha.