Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Útok na Ukrajinu

Zástupcovia cirkvi sa stretli s predstaviteľmi z dôvodu pomoci obetiam

Na snímke rímskokatolícky pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko počas prezentácie poštovej známky Návšteva pápeža Františka na Slovensku 10. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenská katolícka charita vyhlásila zbierku na pomoc Ukrajine, na ktorú je možné prispieť prostredníctvom transparentného účtu.

Bratislava 25. februára (TASR) - Zástupcovia Konferencie biskupov Slovenska (KBS) sa vo štvrtok (24.2.) na Úrade vlády SR v Bratislave stretli s premiérom Eudardom Hegerom, ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO) a vedúcim Migračného úradu Jánom Orlovským. V spoločnom rozhovore, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia Slovenskej katolíckej charity a Maltézskej pomoci, hľadali možnosti koordinovanej pomoci ľuďom zasiahnutým dôsledkami vojny na Ukrajine. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária KBS,

Bratislavský pomocný arcibiskup Jozef Haľko ako predseda Rady KBS pre migrantov a utečencov vyjadril ochotu katolíckej cirkvi pomôcť v rámci svojich možností a kapacít pri zabezpečovaní nevyhnutnej starostlivosti o tých, ktorí utekajú pred vojnou, ktorá sa začala na Ukrajine.

Slovenská katolícka charita vyhlásila zbierku na pomoc Ukrajine, na ktorú je možné prispieť prostredníctvom transparentného účtu. Maltézska pomoc sa angažuje v postihnutej oblasti prostredníctvom svojich medzinárodných štruktúr.

Cirkev sa v najbližšom čase komunikáciou so svojimi farnosťami, rehoľami a spoločenstvami pokúsi zmapovať kapacity a následne bude koordinovať svoje úsilie o humanitárnu pomoc s inštitúciami štátu.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.