Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Útok na Ukrajinu

Zelenskyj viní Rusko z útokov na civilistov, zdôraznil hrdinstvo ľudí

Natali Sevriuková stojí vedľa svojho domu po raketovom útoku na mesto Kyjev na Ukrajine v piatok 25. februára 2022. Foto: TASR/AP

Čím skôr sa táto konverzácia začne, tým menej strát utrpí aj Rusko samotné, uviedol Zelenskyj vo videu.

Kyjev 25. februára (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na piatok povedal, že útočiace ruské sily sa zameriavajú na oblasti obývané civilistami. Svojich krajanov pochválil za ich "hrdinstvo" a potvrdil, že Kyjev robí "všetko, čo je v jeho silách", aby ich ochránil. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Tvrdia, že civilné objekty nie sú ich cieľmi. Je to však ďalšia z ich lží. V skutočnosti nerozlišujú medzi oblasťami, v ktorých operujú," povedal Zelenskyj vo videu.

"Ukrajinci preukazujú hrdinstvo," povedal prezident a dodal, že "ukrajinské sily robia všetko, čo je v ich silách", aby ľudí ochránili.

Rusko bude podľa Zelenského slov bude musieť "skôr či neskôr" s Kyjevom hovoriť. "Hovoriť o tom, ako ukončiť boje a zastaviť túto inváziu," povedal ukrajinský prezident.

Čím skôr sa táto konverzácia začne, tým menej strát utrpí aj Rusko samotné, uviedol Zelenskyj vo videu. Prezident Ukrajincov takisto vyzval, aby protestovali proti útokom prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu, píše AFP.