Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útulkovo

ZASMEJETE SA: Britská zoo izolovala päticu nadávajúcich papagájov

Na snímke papagáj sivý známy ako žako sedí na konári stromu v zoologickej záhrade v meste Friskney na východe Anglicka v sobotu 26. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Papagáje sa v nadávaní vzájomne podporovali a prekrikovali.

Londýn 30. septembra (TASR) - V britskej zoo museli od seba izolovať päť papagájov, ktoré sa navzájom podporovali v nadávaní. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Billy, Eric, Tyson, Jade a Elsie sa v auguste pridali k zhruba 200 papagájom sivým (žakov) v zoologickej záhrade Lincolnshire Wildlife Park. Krátko po ich príchode však vysvitlo, že obľubujú používanie vulgárnych výrazov, v ktorom sa vzájomne povzbudzujú.

"Na papagáje, ktoré nadávajú, sme už celkom zvyknutí, nikdy sme ich však nemali naraz pokope piatich," povedal Steve Nichols, výkonný riaditeľ zoo. Uviedol, že väčšina papagájov tradične vonku príliš nerozpráva, čo však neplatí pre túto päticu.

Väčšine z návštevníkov zoo podľa Nicholsových slov pripadali nadávajúce papagáje smiešne a nikto sa na ne nesťažoval.

"Keď vás papagáj pošle niekam... tak to väčšinu ľudí veľmi pobaví," povedal a dodal, že takéto incidenty vykúzlili ľuďom v tomto ťažkom roku úsmev na tvári.

Papagáje sa však zoo podľa jeho slov rozhodla navzájom izolovať, aby pred ich nadávaním uchránila detských návštevníkov. Keďže sa tieto vtáky v nadávaní vzájomne povzbudzovali a následne naraz prekrikovali, umiestnili ich do rozdielnych častí parku.