Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Útulkovo

Analýza: Dopyt po výrobkoch podporujúcich imunitu zvierat vzrástol

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Pavol Zachar

Vysoký záujem bol však aj o odvlhčovače vzduchu, kde predaj oproti vlaňajšku stúpol o 60 %, ozrejmila Andrea Babicová.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Slováci medziročne nakupovali najviac výrobky, ktoré podporujú zdravie, ako aj zdravie ich domácich zvierat, kde dopyt vzrástol o 112 %. Najväčší prepad oproti predchádzajúcemu roku zaznamenali produkty súvisiace s pandémiou či rôzne druhy vitamínov. Vyplýva to z analýzy lekárenskej skupiny Pilulka.sk.

"Produkty zamerané na starostlivosť o domácnosť a telo v predaji vysoko dominovali. Absolútne rekordné čísla sme zaznamenali v segmente filtračných kanvíc a filtroch na vodu, ktoré redukujú obsah pesticídov, herbicídov či zvyškov liečiv v pitnej vode. Predaj tu medziročne narástol až o 246 %. Vysoký záujem bol však aj o odvlhčovače vzduchu, kde predaj oproti vlaňajšku stúpol o 60 %," ozrejmila brand manažérka lekárenskej skupiny Andrea Babicová.

Dodala, že k najpredávanejším produktom za tento rok patrili aj lieky na krvné výrony a opuchy, ktoré napomáhajú pri pooperačných a poúrazových stavoch a zlepšujú celkovú rekonvalescenciu, či cestovné sety na zubnú starostlivosť.