Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Útulkovo

Zvieracie útulky v Košiciach dostanú na svoju činnosť 70.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo/Nancy Paquin

Srdce pre mačky dostane na tento rok 22.600 eur.

Košice 20. júna (TASR) – Dokopy 70.000 eur si prerozdelia tri občianske združenia, ktoré sa v Košiciach venujú túlavým, nechceným a opusteným zvieratám. Dotácie na základe ich žiadostí odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom júnovom rokovaní.

Pôvodne mala Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov dostať v rámci všeobecne záväzného nariadenia mesta o poskytovaní dotácií zo svojho rozpočtu sumu 22.600 eur. Poslanci napokon schválili zvýšenie dotácie na 28.600 eur. Táto organizácia chce peniaze využiť na zabezpečenie činnosti útulku a komplexnú starostlivosťou smerujúcu k adopčnému procesu.

Srdce pre mačky dostane na tento rok 22.600 eur. Primárnym cieľom využitia dotácie je podľa informácií, ktoré mestskí poslanci schválili, aj prevencia pred nekontrolovaným množením túlavých zvierat či ich veterinárne ošetrenie.

Malá farma Košice získala požadovaných 18.800 eur. Peniaze chce rovnako využiť na starostlivosť o nechcené túlavé a týrané zvieratá, ale aj na realizáciu osvetovej činnosti týkajúcej sa starostlivosti a výchovy domácich a hospodárskych zvierat v marginalizovaných i ďalších komunitách. "Prínosom pre mesto Košice je vytvorenie ďalších kapacít na umiestnenie zachránených zvierat," uviedla táto organizácii vo svojej žiadosti adresovanej mestu.