Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útulkovo

NOVÝ DOMOV: Levice z ukrajinskej zoo premiestnili do Dánska

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Biologička Anne Sofie Meilvangová z organizácie Dyrenes Beskyttelse uviedla, že sa veľmi teší, že riskantná evakuácia zvierat z Ukrajiny sa podarila.

Kodaň 2. januára (TASR) - Safari park v Dánsku prichýlil tri levice z ukrajinskej zoologickej záhrady ležiacej v Charkovskej oblasti. Oznámil to v pondelok vo vyhlásení samotný safari park Knuthenborg spolu s dánskou organizáciou Dyrenes Beskyttelse zameranou na ochranu zvierat. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Zvieratá z Ukrajiny prichýlili v parku ešte pred Vianocami. V dôsledku vojny na Ukrajine levice už v auguste previezli z Feľdmanovho ekoparku, ktorý leží v Charkovskej oblasti neďaleko ukrajinsko-ruských hraníc. Následne ich dočasne prichýlila zoo v Poľsku.

Biologička Anne Sofie Meilvangová z organizácie Dyrenes Beskyttelse uviedla, že sa veľmi teší, že riskantná evakuácia zvierat z Ukrajiny sa podarila. "Táto menšia zoo bola v centre bojovej zóny a leviciam hrozila podvýživa," uviedla Meilvangová.

V Dánsku levice umiestnili do vlastného výbehu v časti safari parku venovanej tigrom. Podľa safari parku Knuthenborg je to prvýkrát, čo v tomto zariadení žijú nastálo levy.