Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Útulkovo

Novonarodené mláďa bengálskeho tigra v Mexiku dostalo meno Covid

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Majitelia zoologickej záhrady jeho matku pred časom zachránili z cirkusu. Pre problémy s bokmi predpokladali, že nemôže otehotnieť.

Córdoba 7. apríl (TASR) - V zoologickej záhrade v mexickom štáte Veracruz sa narodilo mláďa vzácneho bengálskeho tigra. Opatrovatelia ho pomenovali Covid - po chorobe, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Správu priniesla v utorok agentúra AFP.

Mláďa sa narodilo ešte v marci, v čase, keď v Mexiku už zúrila pandémia koronavírusu.

"Narodenie Covida bolo pre nás darom, neuveriteľným darom pre zoologickú záhradu aj pre nás, ako rodinu," povedala Kitzia Rodriguezová, veterinárka v zoologickej záhrade, ktorú vlastní jej rodina.

"Je to meno nádeje, vírusu, ktorý k nám prišiel, aby nás naučil starať sa o seba navzájom," vysvetlila meno Covid Rodriguezová.

Mláďa ešte stále nevie poriadne chodiť a je závislé od opatrovateľov. Podľa Rodriguezovej je však veľmi energické a silné. "Narodil sa veľmi silný, hoci sme si nevšimli, že jeho matka je tehotná," dodala.

Majitelia zoologickej záhrady jeho matku pred časom zachránili z cirkusu. Pre problémy s bokmi predpokladali, že nemôže otehotnieť.

Po pôrode malo mláďa 1,4 kilogramu.

Podobne ako ostatné krajiny sveta aj Mexiko bojuje s pandémiou koronavírusu. Krajina má dosiaľ 2439 prípadov nákazy. Chorobe COVID-19 v krajine podľahlo 125 ľudí.