Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Útulkovo

DLHODOBO TÝRAL PSA: Muža obvinili, zviera museli utratiť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Napriek intenzívnej liečbe vo veterinárnej ambulancii a dennému podávaniu antibiotík a výživových doplnkov, došlo u psa k regresii a následnej sepse organizmu.

Trenčín 21. marca (TASR) – Enviropolicajti obvinili muža z obce Bzince pod Javorinou v okrese Nové Mesto nad Váhom z prečinu týrania zvierat. Obvinený mal týrať nemeckého ovčiaka, ktorého museli v dôsledku týrania utratiť. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Obvinený muž od presne nezisteného času až do augusta 2022 na dvore svojho rodinného domu utýral 10-ročného nemeckého ovčiaka. Pes bol dlhodobo umiestnený v zatarasenom koterci bez možnosti pohybu, ako aj výstupu a vstupu do koterca s obmedzením výživy a mal na tele neošetrené rany.

"Veterinárny lekár skonštatoval u psa podvýživu a viaceré hnisavé rany, prerastené pazúre, zanesené zvukovody, splstnatenú srsť. Podľa veterinára išlo o dlhodobo zanedbávaný stav, ktorý bol jednoznačne spôsobený nevhodnými chovnými podmienkami a dlhodobým neriešením zdravotného stavu zvieraťa," uviedla polícia.

Napriek intenzívnej liečbe vo veterinárnej ambulancii a dennému podávaniu antibiotík a výživových doplnkov, došlo u psa k regresii a následnej sepse organizmu. Museli ho utratiť. Obvinenému hrozí až trojročný trest odňatia slobody.