Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útulkovo

V Dunajskej Strede vyšetrujú podozrivý úhyn mačiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na uhynuté dve dospelé mačky a mačiatko v záhrade rodinného domu upozornila políciu aktivistka z občianskeho združenia.

Dunajská Streda 4. júna (TASR) – Polícia v Dunajskej Strede prijala za posledné dni dve trestné oznámenia, ktoré sa týkajú podozrivého úhynu mačiek. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Na uhynuté dve dospelé mačky a mačiatko v záhrade rodinného domu upozornila políciu aktivistka z občianskeho združenia. "Domáce tvory patrili staršiemu pánovi. Muž bol pre zdravotné problémy dočasne v nemocnici a počas neprítomnosti došlo k prevráteniu mačacieho prístrešku a k ich úhynu," uviedla polícia.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ a domáce zvieratá zaistil. "Pitva ukáže, či mačkám niekto dopomohol alebo išlo o nešťastnú náhodu. Prípad vyšetruje polícia s podozrením na prečin týrania zvierat. V prípade, že sa potvrdí úmyselné konanie, páchateľovi môže hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," informovala polícia.

"Policajti evidujú za posledné obdobie aj ďalší úhyn mačky. Pri obhliadke boli nájdené pravdepodobne strelné poranenia. Aj v tomto prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie," doplnila polícia.