Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útulkovo

Pozostatky nezvestného rybára sa našli v útrobách dvoch krokodílov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Krokodíly sú na tropickom severe Austrálie bežné, ale ich útoky na ľudí sú zriedkavé.

Sydney 3. mája (TASR) - Telesné pozostatky muža, ktorý sa stratil počas rybačky na severe Austrálie, boli objavené v útrobách dvoch krokodílov, uviedla v stredu miestna polícia. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Obeťou krokodílov je 65-ročný muž, ktorý sa v sobotu vybral so skupinou ďalších osôb na lov rýb v severnej časti austrálskeho štátu Queensland. Spoločníci ho začuli "veľmi hlasno kričať a nasledovalo veľké špliechanie vody", povedal Mark Henderson, policajný inšpektor v meste Cairns.

Strážcovia národného parku Rinyirru (Lakefield) neskôr zastrelili dvoch krokodílov asi 1,5 kilometra od miesta, kde skupina lovila ryby. Jeden meral 4,2 metra, druhý 2,8 metra a v ich útrobách sa našli ľudské pozostatky, uviedla polícia.

"Toto je krajina krokodílov. Ak ste vo vode, a najmä ak ste v Lakefielde, ktorý je vyhlásený špeciálne na ochranu krokodílov, mali by ste tam očakávať tieto zvieratá," povedal predstaviteľ štátu Queensland pre divokú prírodu Michael Joyce. Ľudí preto vyzval, aby sa mali na pozore.

Krokodíly sú na tropickom severe Austrálie bežné, ale ich útoky na ľudí sú zriedkavé. Od roku 1985, keď sa začali viesť úradné záznamy, je najnovší prípad len 13. smrteľným útokom krokodíla v Queenslande, uviedla stanica BBC News.