Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Útulkovo

Stav preplnených útulkov je alarmujúci

Ilustračné foto Foto: Unsplash.com/ Margarita Kosior

Pomôcť môže aj zrýchlenie procesu adopcie. Útulky na Slovensku sú celoročne preplnené a len ťažko dokážu prijímať nové zvieratá. Situácia sa zhorší ešte po Vianociach, kedy v útulkoch skončia psíky, ktoré ľudia darovali blízkym pod vianočný stromček.

Bratislava 28. novembra (OTS) - Tento alarmujúci stav sa pokúša zlepšiť projekt dog2love, ktorý rieši zlý stav slovenský útulkov. Na projekte pracujú ochranári zvierat z karanténnej stanice humenské labky. Projekt dog2love prišiel s myšlienkou združiť ponuku útulkov na celom Slovensku pod jednou webstránkou, čím sa celý proces výrazne zjednoduší a zrýchli. Zároveň sa zlepší aj finančná situácia útulkov a zjednoduší aj adopcia zo zahraničia, kde je zvieratiek na adopciu nedostatok.

„Naším hlavným cieľom je zabezpečiť všetkým psíkom z ulice krásny život a celý adopčný proces zrýchliť tak, aby si našli nových majiteľov čo najskôr. Súčasne týmto projektom chceme prezentovať regionálne útulky a pomôcť im získavať nové zdroje financovania, nových podporovateľov a znížiť závislosť na dobrovoľníctve. Naša vízia je, že v regiónoch budú personálne a finančné stabilné organizácie, ktoré sa môžu venovať zmene systému plnohodnotnejšie a efektívnejšie. hovorí autor portálu dog2love Tomáš Kizak.

Portál dog2love poskytuje útulkom komplexnú pomoc. Každá ochranárska organizácia môže využiť prostredníctvom portálu bezplatný video profil a darovaciu stránku, ktorá obsahuje aj platobnú bránu pre rýchlejšiu podporu. Útulky, ktoré sa rozhodnú zapojiť budú ťažiť z rôznych kampani doma a v zahraničí, zároveň im bude poskytnutá finančná a materiálna pomoc na ich ďalší rozvoj.

dog2love ponúka výhody aj novým majiteľom zvierat z útulkov a vďaka elektronizácii adopčného procesu prinášame napríklad online klientsky účet, v ktorom si chovateľ môže kedykoľvek zistiť aktuálne informácie o svojom zvieratku. Účet bude nahrádzať papierovú verziu veterinárneho preukazu, ktorý majitelia často strácajú. Online portál bude zároveň uchovávať dôležité dátumy a pripomínať majiteľom napríklad termíny blížiacich sa očkovaní“, dopĺňa Tomáš Kizak.

Ďalším z našich cieľov je e-shop s krmivom a chovateľskými potrebami, kde zákazníci dog2love môžu nakupovať rôzne produkty sebe, ale taktiež priamo do útulkov. Príjmy z tohto predaja nám pomôžu s financovaním portálu a ochranárov zvierat. Časom by sme radi etablovali vlastnú značku krmiva, ktorá bude kvalitná a zároveň cenovo dostupná.

Portál dog2love spúšťa kampaň na Startlabe, ktorej cieľom je získať financie na prevádzku portálu. Príjmy z aktuálnej kampane budú využité na rozbehnutie prevádzky portálu, nastavenie profilov útulkov, rozšírenie ponuky zvierat k adopciám a prezentáciu bezplatnej aplikácie Aniter.

Podporiť kampaň môžete aj tu: https://www.startlab.sk/dog2love.com/