Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Útulkovo

Národný žrebčín v Topoľčiankach otvoril jazdeckú i turistickú sezónu

V Národnom žrebčíne v Topoľčiankach sa v nedeľu 1. mája 2022 začala nová jazdecká, turistická a chovateľská sezóna. Súčasťou jej otvorenia bol aj tradičný Deň otvorených dverí. Ako informovali organizátori, návštevníci si mohli pozrieť jazdiareň žrebčína i jeho hipologické expozície. Súčasťou programu boli verejné tréningy športových koní a slávnostný galaprogram. Veľkému záujmu sa už tradične tešia stajne žrebčína, v ktorých si návštevníci mohli zblízka pozrieť snehobiele lipicany i ušľachtilé žrebce plemena shagya arab. Na snímke ukážka drezúry koní. Foto: TASR Henrich Mišovič

Návštevníci si mohli pozrieť jazdiareň žrebčína i jeho hipologické expozície.

Topoľčianky 1. mája (TASR) – V Národnom žrebčíne v Topoľčiankach sa začala nová jazdecká, turistická a chovateľská sezóna. Jej slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v pondelok tradičným Dňom otvorených dverí, informovali o tom organizátori.

Návštevníci si mohli pozrieť jazdiareň žrebčína i jeho hipologické expozície. Súčasťou programu boli verejné tréningy športových koní a slávnostný galaprogram. Veľkému záujmu sa už tradične tešia stajne žrebčína, v ktorých si návštevníci mohli zblízka pozrieť biele lipicany i ušľachtilé žrebce plemena shagya arab.



Národný žrebčín v Topoľčiankach bol zriadený v roku 1921. Je jediným štátnym centrom pre chov vzácnych plemien koní, ktorého zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Chová kone piatich plemien, okrem lipicanov je to aj hucul, shagya-arab, slovenský teplokrvník a arabský plnokrvník.

Na snímke prehliadka stajne žrebčína.
Foto: TASR Henrich Mišovič