Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útulkovo

Prvý slovenský verejnoprávny projekt na podporu útulkov zaujal

Foto: Utulkovo.sk

Portál umožňuje slovenským útulkom umiestňovať na platforme TASR informácie o zvieratách, pre ktoré hľadajú nový domov.

Bratislava 13. júna (TASR) – Prvý slovenský verejnoprávny projekt na podporu adopcií opustených zvierat, portál Útulkovo.sk verejnosť zaujal. „Denne ho navštívi tri až päť stoviek nových čitateľov a návštevnosť má stúpajúci trend. Vzhľadom na to, že sme štart Útulkova ohlásili len nedávno, 6. júna, je to veľmi slušný výsledok,“ povedal manažér webových portálov TASR Martin Dorčák.

Zároveň upozornil, že verejnoprávne médiá v okolitých štátoch bežne podporujú adopcie zvierat špeciálnymi produktmi, napríklad Česká televízia vyrába s týmto cieľom špeciálnu reláciu.

Na Slovensku je Útulkovo prvou lastovičkou. "Cieľom tohto unikátneho projektu je podporiť a zjednodušiť komunikáciu medzi útulkami, ktoré sa starajú o opustené zvieratá, a ich potenciálnymi adoptívnymi rodičmi," uviedol 6. júna, pri príležitosti spustenia projektu generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Zároveň zdôraznil, že portál Útulkovo.sk doplní portfólio portálov pod značkou spravodajského webu Teraz.sk.

Portál umožňuje slovenským útulkom umiestňovať na platforme TASR informácie o zvieratách, pre ktoré hľadajú nový domov. „Na stránke je aktuálne viac ako 250 publikovaných príspevkov, prioritne psy a mačky. Viaceré sa už podarilo adoptovať,“ konštatuje projektová manažérka Lucia Illanitzová. Stránka však prináša aj správy z portfólia TASR, ktoré sa týkajú života domácich miláčikov. „Napríklad životný príbeh psa z útulku u novej rodiny, ale aj správa o povodni v košickom útulku, alebo zákernom útoku na rožňavský útulok, ktorý stál jedného zo psov život. Okrem toho publikujeme aj zaujímavosti zo zahraničia a stránka prináša praktické rady, ako sa správať, ak sa vám zviera stratí, alebo, keď naopak zviera nájdete,“ dodáva.

Útulkovo tiež poskytuje priestor pre všetkých, ktorí sa chcú podeliť o svoje príbehy s adoptovanými zvieratami. „Svoje príbehy môžu na adresu utulkovo@tasr.sk posielať všetci, ktorí sa chcú o ne podeliť s ostatnými. Najzaujímavejšie z nich odmeníme knihami,“ uzavrel Dorčák.